Logo de la Diputació de Castelló Esports Àrees i entitats

Actualitat

Diputació consolida l'art contemporani com un atractiu turístic

Diputació consolida l'art contemporani com un atractiu turístic
4 de Maig de 2017

L'Espai Cultural Obert acollirà fins al pròxim 10 de juny una exposició conjunta de les artistes MasauR i Tamara Jacquin

4 de maig. La Diputació sumarà aquesta vesprada una nou argument per a fer de Castelló una província a l'avantguarda de l'art contemporani nacional. De la mà de la Fira Marte, i gràcies a l'acord de col·laboració aconseguit amb “aquesta cita de referència en el calendari cultural a nivell internacional”, l'Espai Cultural Obert obrirà les seues portes a partir de les 19:00 hores per a “obrir el millor art actual a tota la gent de la província”.  

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha descobert aquest matí una nova col·lecció expositiva que “ve a referendar el compromís adquirit per aquest Govern provincial, i materialitzat a través de l'acord amb Marte, a l'hora d'impulsar a Castelló l'ús, consum i divulgació de la cultura i fer d'ella un reclam turístic de primer nivell”.   Així, fins al pròxim 10 de juny el pati de Les Aules acollirà una exposició amb la firma de dues autores que “ens mostren un treball de fotografia i de gravat o fotografia i peces escultòriques, en què reflexionen sobre la societat actual i la seua evolució des d'una mirada crítica, creant així un discurs artístic i filosòfic”.  

És el cas de les artistes MasauR i Tamara Jacquin i la seua proposta, 'El llarg viatge del Beagle. Evolució, involució, revolució', en la que és, tal com ha recordat Sales, “la segona exposició que fem des que obrírem la col·laboració amb Marte per a recórrer un camí en què connectem de forma gratuïta el talent castellonenc i el d'artistes reconeguts a nivell nacional amb la demanda d'aquells que visiten aquest espai cultural ubicat en el cor de la capital provincial”.  

Cal recordar que aquest calendari d'exposicions que va arrancar al març de la mà d'Angèlica Sos tindrà continuïtat el pròxim mes gràcies a l'obra de l'il·lustrador Lázaro Tòtem, que omplirà el Pati de Les Aules amb els seus dibuixos teixits de sang i carn en què es versa sobre la cosificació i instrumentalització dels cossos.