La Diputació de Castelló ha donat un pas més en la nova proposta esportiva de Territori Templer Run & Bike Experience amb l'obertura d'inscripcions per a participar en aquesta proposta que pretén promocionar el patrimoni històric a través de l'esport
5 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló ha donat un pas més en la nova proposta esportiva de Territori Templer Run & Bike Experience amb l'obertura d'inscripcions per a participar en aquesta proposta que pretén promocionar el patrimoni històric a través de l'esport. I és que aquesta competició enriqueix encara més el programa 'Castelló Escenari Esportiu' amb què la Diputació fa convergir turisme, cultura i esport en un mateix producte carregat de noves oportunitats per al territorio provincial. És tant el potencial que obri aquest esdeveniment que el Govern provincial arranca així la seua posada en marxa abans que tinga lloc els pròxims dies 1 i 2 de novembre de 2019. Les inscripcions ja poden formalitzar-se a través de la pàgina web www.territoritempler.es
El diputat d'Esports, Luis Martínez, ha animat a la participació en aquesta proposta que “amb un enfocament turístic i molt popular oferirà als esportistes un gran ventall de possibilitats a triar entre distintes modalitats esportives i dies de competició, incorporant com a novetat la modalitat de BTT elèctrica i la pernoctació i convivència en un campament temàtic. És per això que amb prou de temps per davant ja treballem aquesta prova esportiva com una gran oportunitat per a continuar generant riquesa a Castelló. A través d'aquesta competició molts descobriran l'enorme patrimoni cultural i històric entorn dels templers a la nostra província”.
Un atractiu sobre el qual també remarca l'organitzador de la prova, Roberto Marqués, que ha assegurat que “unim esport, turisme, cultura i naturalesa amb un espectacular recorregut pels pobles de la nostra província consolidant Castelló com a destinació esportiva. Donarem l'opció de fer la competició en un sol dia, de forma més popular, o en dues jornades per a les persones més preparades”.
La competició discorrerà pels municipis de Culla, Peníscola, Alcalà de Xivert i Santa Magdalena de Polpís.
Senda Mirador Templer
La Diputació promou amb la creació del sender senyalitzat denominat 'El Mirador Templer' la posada en valor dels recursos patrimonials també com a element dinamitzador del turisme i de l'activitat dels municipis de Castelló. El Govern provincial ha creat aquesta nova senda interpretativa que en els seus més de 26 quilòmetres de longitud uneix Peníscola amb Alcossebre (Alcalà de Xivert), unint amb això els castells medievals i templers de Peníscola, Santa Magdalena de Polpís i Alcalà de Xivert. Es tracta d'una senda que discorre en un 90% del seu recorregut pel Parc Natural de la Serra d'Irta i que combina la riquesa paisatgística d'aquesta zona de la província amb l'atractiu patrimoni històric de les fortaleses històriques.
Cal assenyalar que aquesta actuació dóna continuïtat al Pla Director del Castell de Peníscola a través del qual la Diputació es proposa posar en valor les fortaleses templeres, alhora que aprofitar totes i cada una de les oportunitats que el monument més visitat de la nostra província puga irradiar a la resta de municipis de Castelló amb els què guarda relació.
Generar recursos turístics per a crear més oportunitats
És important assenyalar que aquesta iniciativa de la Diputació es correspon amb la seua prioritat d'ajudar els municipis de la província a generar productes turístics a través de la posada en valor dels seus recursos per tal de generar en ells noves oportunitats de futur.
Així, tant el Mirador Templer com la competició Territori Templer Run & Bike Experience compten amb una determinació divulgativa que comprén tant el visitant ocasional o de temporada com la pròpia gent de Castelló. Trobaran en aquests itineraris un nou motiu per a visitar el ric patrimoni que tenen els municipis de la nostra província. A més, mostrar aquest llegat de forma més accessible, contribuirà que es visite més i facilitarà la dinamització dels diferents agents locals.