Anar a la Web de la Diputació de Castelló

José Martí destaca la fortalesa de Penyagolosa Trails per a “situar a Castelló en l'epicentre de les grans competicions esportives a nivell internacional”

José Martí destaca la fortalesa de Penyagolosa Trails per a “situar a Castelló en l'epicentre de les grans competicions esportives a nivell internacional”
15 d'Octubre de 2021

El president de la Diputació ha participat aquest migdia en l'acte de benvinguda al costat del conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la diputada d'Esports, Tania Baños; el director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, i el director de la prova, Tico Cervera

La plaça de les Aules de Castelló ha sigut l'escenari aquest mig dia de l'acte de benvinguda d'una nova edició de Penyagolosa Trails, una edició esperada que suposa un retorn al format original de la prova esportiva, després de no poder realitzar-se en 2020 a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19, que torna prenent totes les mesures oportunes per a garantir la seguretat dels agents intervinents en aquest esdeveniment.

L'organització ha volgut celebrar l'immediat començament d'aquesta nova edició al president de la Diputació de Castelló, José Martí; el conseller d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà; la diputada d'Esports, Tania Baños, així com el director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, en la Plaça de les Aules de Castelló, agraint-los la implicació i el suport durant anys i, sobretot, durant la conjuntura sanitària viscuda, que va propiciar la cancel·lació de l'edició física prevista l'any passat.

El president de la Diputació, José Martí, ha corroborat que “Castelló es reafirma com a epicentre de competicions esportives de caràcter internacional, un orgull per a aquesta província que estima tant a l'esport i que és bressol d'extraordinaris esportistes”.

Martí, en aquesta línia, ha subratllat que la Diputació s'ha fixat com a objectiu “enfortir la promoció de l'esport, especialment la disciplina de muntanya, que compta amb una important tradició a la nostra província”. Per això, ha destacat que des de la institució provincial “advoquem per la sana convivència entre entorn i esport, posant l'accent en el respecte i cura del medi ambient”. Per tot això, després de donar l'enhorabona a l'equip organitzador de Penyagolosa Trails, ha assegurat que la Diputació de Castelló continuarà col·laborant activament per a catapultar la prova encara més lluny.

El conseller de Cultura, per part seua, ha destacat que “aquest cap de setmana l'esport de nou viu ací, a les muntanyes de l'interior de Castelló, i els protagonistes són les corredores i corredors de la MIM i la CSP, dues de les carreres més prestigioses del circuit internacional de ultrafons”. Penyagolosa Trails, segons assenyala, “és una cita ineludible no sols per la seua transcendència esportiva, també perquè conjuga molts altres aspectes que li donen identitat pròpia: el respecte al medi ambient i la capacitat de situar els nostres espectaculars paisatges en el mapa, a més de donar visibilitat a l'enorme riquesa patrimonial i històrica entorn al Penyagolosa”.

A més, Marzá ha agraït a l'organització “la seua gran faena també per dur a terme aquest gran repte seguint totes les pautes de seguretat i higiene sanitàries necessàries en el context de pandèmia en el qual ens trobem i per haver aconseguit atraure igualment a participants d'un gran elenc de països. Sempre ens tindreu al vostre costat perquè ens feu ser la ‘Comunitat de l’Esport’ en el món».

Així mateix, Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, ha destacat que “estem molt il·lusionats amb la volta dels corredors populars a les carreres. Vull donar l'enhorabona a Tico i el seu equip per fer realitat el retorn d'aquesta carrera. Enguany s'havia de fer sí o sí. Sé que hem sigut molt pesats, però sentíem la necessitat de posar tot de la nostra part per a tornar. Penyagolosa Trails ens ajuda a construir la ‘Comunitat de l’Esport’ perquè és una prova referent a nivell mundial, atractiu per a corredors estrangers i de la resta d'Espanya més enllà de la Comunitat Valenciana”.

Els patrocinadors de Penyagolosa Trails 2021 són la Diputació de Castelló com Official Sponsor; Generalitat Valenciana i Fundació Trinidad Alfonso com Main Partner (projecte Comunitat de l’Esport); Facsa, Endavant Esports–Villarreal CF, Nutrinovex i Anitin com Premium Partners; Universitat Jaume I, Servei d’*Esports de l'UJI i Patronat Provincial de Turisme com a Regional Partners.

Mentrestant, durant el dia de hui i fins a les 21.00, en la Plaça de les Aules s'estan donant cita els participants de Penyagolosa Trails per a la recollida de la borsa del corredor i del dorsal a través d'un sistema de citació prèvia habilitat per l'organització. La CSP (110 km) començarà aquesta mitjanit des de la pista d'atletisme de l'UJI, mentre que la MiM (60km) arrancarà demà dissabte a les 6.00 hores.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador