Anar a la Web de la Diputació de Castelló

José Martí i Tania Baños donen el tret d'eixida a la primera etapa de la 73 edició de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana

José Martí i Tania Baños donen el tret d'eixida a la primera etapa de la 73 edició de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana
2 de Febrer de 2022

Tots dos s'han desplaçat fins a les Alqueries, on ha començat aquesta prova ciclista de gran nivell i prestigi que compta amb una subvenció de 25.000 euros per part de l'entitat provincial

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada provincial d'Esports, Tania Baños, han visitat el municipi de les Alqueries per a donar el tret d'eixida a la primera etapa de la 73 edició de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana (VCV), que compta amb la col·laboració de la institució provincial mitjançant una subvenció de 25.000 euros. En la visita han estat acompanyats per la subdelegada del Govern, Soledad Ten, el conseller de Cultura i Esports, Vicent Marzà, i l'alcaldessa, Esther Lara.

Durant l'acte, Martí ha afirmat que es tracta ‘’d'un esdeveniment de vital importància tant per a les Alqueries com per a tot el nostre territori’’, i ha fet referència a ‘’la gran tradició ciclista que trobem a la província, i especialment a les Alqueries”.

També s'ha referit a l'impacte turístic que té la Volta, que es retransmet per Eurosport a 210 països, en una província com la de Castelló, que “compta amb magnífics paisatges”. Ha afegit que “el nostre territori, per la seua orografia i el contrast que ofereix en pocs quilòmetres entre la costa i la mar, així com pel seu clima, constitueix un lloc ideal per a la realització de les pretemporades i períodes d'entrenaments dels equips ciclistes”. El president ha finalitzat dient que “Castelló és una província per a rodar-la”.

Tania Baños

D'altra banda, Baños s'ha mostrat ‘’molt honrada pel fet que una volta com la valenciana, amb tant prestigi i importància en el calendari internacional, comence en una localitat de la província amb tanta afició ciclista com les Alqueries’’.

En aquesta primera etapa que finalitza a Torralba del Pinar, els ciclistes recorren 173 quilòmetres per carreteres de la província. La VCV compta amb la participació de 15 equips World Tour i 8 pro continentals.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador