Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló commemora el 25N amb activitats per a visibilitzar i erradicar la violència de gènere

La Diputació de Castelló commemora el 25N amb activitats per a visibilitzar i erradicar la violència de gènere
23 de Novembre de 2024

L'àrea d'Igualtat de la institució provincial programa diverses accions que es desenvoluparan durant la jornada del dilluns 25 i el dijous 28 de novembre, en el Palau Provincial, destinades a sensibilitzar, visibilitzar i mobilitzar a la ciutadania contra la violència contra la dona.

La Diputació Provincial de Castelló commemora el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, amb activitats per a visibilitzar i erradicar la violència de gènere.

L'àrea d'Igualtat de la institució provincial ha organitzat diverses accions que es desenvoluparan durant la jornada del dilluns 25 i el dijous 28 de novembre, en el Palau Provincial, destinades a sensibilitzar, visibilitzar i mobilitzar a la ciutadania contra la violència contra la dona.

“Amb l'objectiu de sensibilitzar i visibilitzar la violència de gènere, la institució provincial se suma un any més a la commemoració del 25N amb activitats dirigides a tots els sectors de la societat. En este 25 de novembre, volem convertir el Palau Provincial en un espai de formació i conscienciació, on els professionals i la societat castellonenca en general puguen compartir experiències, problemàtiques i situacions complicades”.

Així ho ha explicat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, qui ha incidit en “la importància de dur a terme iniciatives dirigides a conscienciar a la ciutadania sobre esta mena de violència i les seues conseqüències”. De la mateixa manera, la dirigent provincial ha apuntat la necessitat que “tant les institucions, com a administracions continuem posant damunt de la taula tots els recursos que estiguen al nostre abast perquè les dones que patixen violència se senten recolzades”.

Per això, ha afegit Marta Barrachina, “tota la programació que des de l'àrea d'Igualtat s'ha preparat per a commemorar este dia pretén unir a tota la societat enfront de la violència contra la dona, perquè les dones han de sentir en tot moment el suport i suport unànime d'institucions i de tota la població”.

En este sentit, la màxima representant de la institució ha enaltit tot el treball que es duu a terme des de l'àrea d'Igualtat, amb la diputada Marisa Torlà al capdavant, i ha assegurat que “el compromís d'esta Diputació continua sent ferm en la promoció de polítiques que garantisquen la igualtat entre homes i dones i que servisquen per a combatre la violència de gènere, apostant, en tot moment, per la prevenció, l'educació i la sensibilització”.

Tal és el compromís amb les polítiques d'igualtat que la Diputació de Castelló ha impulsat el Consell Provincial de la Dona, un òrgan que, tal com ha explicat la diputada província Marisa Torlà, naix com “un espai participatiu, consultiu i assessor, i té com a finalitat ser una estructura viva i activa per a garantir la veu i la influència de les dones en el disseny, aplicació i seguiment de les polítiques d'igualtat promogudes per la institució”. “En l'equip de Govern Provincial treballem per la igualtat efectiva i real de la dona, i així queda reflectit en este nou òrgan”, ha comentat la diputada.

Pel que respecta a les activitats programades per al 25N, la diputada d'Igualtat ha comentat que “estan pensades i plantejades per a ser un espai d'intercanvi i reflexió, en el qual la societat prenga consciència de la violència exercida contra les dones en qualsevol de les seues manifestacions, aportant pensament, idees i mesures a través de professionals”.

Així doncs, la jornada del 25 de novembre donarà inici amb la lectura del manifest institucional per part de la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, en el qual es reafirmarà el rebuig d'esta institució provincial contra la violència contra les dones i el suport incondicional a les víctimes. La lectura tindrà lloc en la plaça de les Aules, enfront del Palau Provincial.

Després de la lectura del manifest, el Palau Provincial acollirà a partir de les 12.15 hores una conferència que porta per títol ‘La por és de valentes’, que impartirà Julio de la Iglesia, el qual pertany al cos d'elit dels TEDAX. La xarrada versarà sobre la gestió de les pors, com enfrontar-se a ells i en esta ocasió a dones que patixen violència.

D'altra banda, el dijous 28 a les 17.00 hores es durà a terme una jornada sobre el tràfic de blanques i la prostitució. En ella, s'exposaran dos curts dirigits per Mabel Lozano, especialitzada en el tràfic sexual i la prostitució 2.0. A continuació, la mateixa guionista realitzarà una conferència sota el lema ‘Tràfic, prostitució i prostitució 2.0’.

I, finalment, es realitzarà una taula redona que porta per títol ‘Trencant el Silenci i Fomentant la Resiliència’. Una taula redona que comptarà amb la participació de Mabel Lozano; Marisa Casas, responsable territorial de la Fundació Apip Acam a Castelló; i Rosa Ángeles Marco, cap de la Unitat de Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern a Castelló.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador