La institució provincial col·labora amb la Universitat Jaume I a través d'un conveni de 12.000 euros per al foment de la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i hòmens i l'eliminació de la violència de gènere.
La Diputació Provincial de Castelló impulsa un estudi pioner sobre els biaixos de gènere i geogràfics en l'àmbit de la Intel·ligència Artificial (IA) i el seu impacte en les dones de l'entorn rural.
El Saló de Recepcions del Palau Provincial ha acollit hui la presentació de l'activitat ChatGPT realitzada per l'àrea d'Igualtat de la institució provincial juntament amb la Universitat Jaume I. “Un projecte amb el qual busquem no sols analitzar la presència de biaixos en estes ferramentes tecnològiques, sinó també acostar-les a les nostres dones rurals per a trencar barreres i estudiar la seua aplicabilitat en el seu dia a dia”.
Així ho ha expressat la diputada d'Igualtat, Marisa Torlà, qui acompanyada per la vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, Elsa González; la investigadora Lledó Museros i el seu equip d'investigació, ha ressaltat la importància de la digitalització i la innovació, insistint que “no poden ser un privilegi, sinó un dret accessible per a totes i tots”.
“El futur de la província de Castelló passa per la igualtat d'oportunitats, per aprofitar el talent de totes les persones i per generar un entorn en el qual les nostres dones rurals puguen desenvolupar el seu potencial sense limitacions”, ha ressaltat la diputada.
I és que la dona en el medi rural és “imprescindible”, perquè “els pobles sense dones, no tenen futur”, ha assegurat Marisa Torlà. En este sentit, ha posat en manifest el compromís de la institució provincial amb “la igualtat d'oportunitats i l'apoderament de les dones a la província de Castelló”.
Un compromís que queda reflectit en esta trobada, emmarcat en la Setmana de la Dona, però que va haver de ser cancel·lat per l'alerta meteorològica, i en el qual la Diputació de Castelló ha fet un pas important amb l'aportació de 12.000 euros per al desenvolupament d'este estudi que acostarà la IA a dones de l'entorn rural de la província.
“Dins del nostre full de ruta per a continuar implementant polítiques en favor de la igualtat real, col·laborem amb la Universitat Jaume I a través d'un conveni destinat al foment de la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes i l'eliminació de la violència de gènere”, ha explicat Marisa Torlà.
Per a la diputada d'Igualtat, el paper de les dones rurals és “essencial del nostre territori, de les nostres tradicions i, sobretot, generadores de riquesa i futur per als nostres 135 municipis que conformen la província”, per la qual cosa ha posat en valor la importància de fomentar l'emprenedoria femenina ja que “és, sens dubte, una peça clau per a combatre el despoblament i enfortir el nostre teixit social, econòmic i productiu”.
“En la Diputació de Castelló treballem cada dia per a garantir que la igualtat no siga només un principi, sinó una realitat tangible, i continuarem col·laborant i impulsant projectes com el que hui presentem i que les nostres dones tinguen la llibertat de triar el seu camí, d'emprendre i de liderar, sense barrera ni biaixos que limiten el seu potencial”, ha afegit Marisa Torlà.