Logo de la Diputació de Castelló Logo de Esports

Actualitat

La Diputació de Castelló presenta la VIII edició de la Mediterranean Xtrem

La Diputació de Castelló presenta la VIII edició de la Mediterranean Xtrem
La diputada d'Esports, Tania Baños, i la diputada de Turisme, Virginia Martí, en la presentació de la Mediterranean Xtrem.
13 d'Octubre de 2022

La cita esportiva tindrà lloc els dies 14,15 i 16 d’octubre i inclou com a novetat la possibilitat de fer la inscripció només cap de setmana

El pati de l'Espai Cultural Obert- ECO Les Aules de la Diputació de Castelló ha acollit hui l’acte de presentació de la VIII edició de la Mediterranean Xtrem, la cita per excel·lència dels i les ‘bikers’ amants del BTT (ciclisme de muntanya). La carrera comença demà divendres 14 d’octubre i s’allargarà en les seues diverses etapes durant el dissabte 15 i diumenge 16 d’octubre.

La cita esportiva manté les seus de l’any passat (Vila-real, Montanejos i Benicàssim) i, com a novetat, recupera la possibilitat de fer la inscripció sols del cap de setmana.

A la presentació ha assistit la diputada d’Esports, Tania Baños, qui ha destacat els 900.000 euros que la Diputació de Castelló destina a esdeveniments esportius, als quals se suma les partides destinades a esdeveniments singulars com és el cas de Mediterranean Xtrem.

Baños ha manifestat que l’aposta de la Diputació de Castelló “va més enllà i treballa per conjuminar esport i turisme amb l’objectiu de dinamitzar la nostra província i portar a les nostres comarques esportistes de primer nivell”. A més a més, la diputada provincial ha assenyalat que “seguirem apostant per aquest tipus d’esdeveniments amb l’objectiu comú de promocionar l’esport i el turisme i impulsar iniciatives conjuntes aprofitant l’orografia i característiques del nostre territori”.

Baños també ha mostrat el seu suport a la compatibilitat del ciclisme de muntanya amb el medi ambient i ha dit ser una “ferma defensora” de la BTT. “No tot val, però, amb normes, buscant acords i punts de trobada amb organitzadors seriosos i responsables, es poden practicar els esports i salvaguardar el medi ambient”.

Finalment, Baños ha tingut paraules d’agraïment als ajuntaments participants “gràcies als quals podem realitzar aquest esdeveniment, perquè la seua col·laboració i treball és molt important perquè finalment siguen una realitat”.

A la presentació també hi han assistit la diputada provincial de Turisme, Virgina Martí, els regidors d’Esports de Vila-real, Montanejos i Benicàssim, Xavier Serralvo, Jorge Soler i Arturo Martí, l’organitzador de l’esdeveniment, Héctor de la Cagiga, i el ciclista Josep Betalú, guanyador quatre anys consecutius de la Titan Desert.

Cagiga ha intervingut per a destacar “el necessari impuls” de la Diputació de Castelló per a fer “esdeveniments esportius de qualitat” com la Mediterranean Xtrem, i ha donat les gràcies a la institució provincial i els ajuntaments per “apostar per l’esport i seguir lluitant per fer créixer aquesta província amb tantes possibilitats esportives”.

La Mediterranean Xtrem 2022 se celebra del 14 al 16 d’octubre i comptarà amb un recorregut de 305 quilòmetres i amb 7.740 metres de desnivell acumulat. La distribució per etapes serà la següent:

ETAPA 1: VILA-REAL – MONTANEJOS

117 km + 3.150 metres de desnivell

ETAPA 2: MONTANEJOS-MONTANEJOS

65 km + 1.890 metres de desnivell

ETAPA 3: MONTANEJOS – BENICÀSSIM

123 km + 2.700 metres de desnivell

Vídeo