Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló reafirma el seu suport a l'esport de muntanya en la presentació de la XIV Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord

La Diputació de Castelló reafirma el seu suport a l'esport de muntanya en la presentació de la XIV Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord
13 de Febrer de 2024

El diputat d'Esports de la Diputació, Iván Sánchez, destaca el potencial que té la província de Castelló per a la pràctica d'esport de muntanya i manifesta “el notable efecte dinamitzador que té este circuit de carreres sobre els municipis castellonencs”.

“Per a la Diputació de Castelló, les carreres de muntanya són essencials perquè permeten crear riquesa en els nostres municipis més xicotets, utilitzar l'esport per a dinamitzar social i econòmicament els pobles i ressaltar la importància de la província en la pràctica esportiva de primer nivell”. Amb estes paraules, el diputat d'Esports de la Diputació, Iván Sánchez, ha destacat el potencial que té la província de Castelló per a la pràctica de l'esport de muntanya.

 

I ho ha fet en la presentació de la XIV edició de la Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord que ha tingut lloc esta vesprada al Pati de Les Aules de la institució provincial. En este sentit, el diputat d'Esports ha manifestat el “notable efecte dinamitzador que té este circuit sobre els municipis de la província” i ha tendit la mà de la Diputació de Castelló per a seguir amb esta iniciativa que cada any “mobilitza a milers de persones als nostres pobles durant els caps de setmana de competició”.

 

Així doncs, el tret d'eixida de la Lliga de Curses per Muntanya Castelló Nord serà diumenge que ve 25 de febrer amb la tradicional Marxa a Peu Borriol que enguany celebra el seu vint-i-cinc aniversari, per la qual cosa Iván Sánchez ha animat als amants del trail “a participar en esta prova i gaudir d'un entorn que arreplega grans camins, sendes i punts des dels quals es pot visualitzar gran part de la província”. Esta carrera que compta amb una distància de 25 quilòmetres i un desnivell de +1100 metres, reunirà centenars de persones entre les seues dos modalitats. I és que la prova compta també amb una carrera no competitiva de 15 quilòmetres.

 

La següent parada de la Lliga Nord serà el dissabte 6 d'abril a Atzeneta del Maestrat amb la XXII Pujada a la Nevera d’Atzeneta. Al juny, la Lliga continuarà amb la XV Cursa per Muntanya Nocturna de Catí, una prova singular de 20,5 quilòmetres. A més, el 30 de juny, Benassal reunirà els amants d'este esport en la XVIII edició de la Cursa Font de Vida. El mes de juliol, la protagonista serà la XXIV Volta a Peu de la Serra d’En Garcerán. Esta prova, que se celebrarà el diumenge 21 de juliol a les 8.00 hores, compta amb una distància de 21 quilòmetres. La XVII Cursa per Muntanya de Vistabella serà la següent parada en el calendari el diumenge 4 d'agost.

 

La Lliga Castelló Nord tancarà la seua 14ª edició després de la XV Cursa Entreparets de Vilafranca el 22 de setembre i la IX 3 Cims de Vilafamés el 6 d'octubre. El diputat d'Esports ha posat en valor el treball que duen a terme les diferents entitats i clubs esportius provincials per a conformar, de la mà de la Diputació de Castelló, un “complet calendari que atrau a milers d'esportistes i acompanyants” i ha felicitat el president de la Lliga, Eladi Roca, per “la seua incansable labor any rere any”.

 

En este sentit Iván Sánchez ha destacat que entén l'esport com un element generador d'oportunitats per a la província de Castelló i ha mostrat el compromís de la Diputació per a continuar impulsant “activitats esportives que donen a conéixer els pobles de Castelló amb les seues competicions”. I és que l'esport, tal com ha subratllat el diputat “ocupa un lloc destacat en les accions del govern provincial que presidix Marta Barrachina perquè encara uns valors que unixen societat entorn de l'esforç i la representació del nostre territori”.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador