La institució provincial aprova les bases que regiran la concessió de subvencions a entitats sectorials de la província de Castelló per al manteniment i desenrotllament de projectes de benestar social.
La Diputació de Castelló reforça la seua aposta perquè el benestar social arribe al conjunt de la província amb l'activació de 600.000 euros en ajudes.
La institució provincial, a través de la Junta de Govern, ha aprovat les bases que regiran la concessió de subvencions a entitats sectorials de la província de Castelló per al manteniment i desenvolupament de projectes de benestar social.
El pressupost 2025 de la Diputació de Castelló seguix el camí emprés per la institució provincial per a crear una base sòlida de benestar i progrés en la vida de les persones i, com ha expressat la presidenta Marta Barrachina, “el benestar social és una de les prioritats d'este Govern Provincial i, per això, reforcem la nostra aposta per impulsar ajudes que tinguen com a objectiu el benestar en el conjunt del nostre territori”. Amb eixe objectiu “conjuminem esforços per a activar de manera ràpida i àgil quantes subvencions siguen possibles per a contribuir a millorar l'atenció als castellonencs i este paquet d'ajudes que ascendixen a 600.000 euros forma part d'eixe compromís”, ha incidit la dirigent provincial.
Quant a la convocatòria d'ajudes dirigida a entitats sectorials de la província de Castelló per al manteniment i desenvolupament de projectes de benestar social, tal com s'establix en les bases aprovades, els projectes a finançar contindran iniciatives en matèria de salut i prevenció, iniciatives de promoció de l'envelliment actiu, iniciatives de conciliació familiar, educació i infància i en activitats socials. “Amb estes ajudem realcem la labor de les entitats socials que, en molts casos, arriben on des de les institucions no podríem fer-ho”, ha afegit Marta Barrachina.
Amb més detall, per la qual cosa fa a les iniciatives en matèria de salut i prevenció, estan dirigides a persones vulnerables o amb el risc d'exclusió social; a la millora de les condicions de vida relacionades amb salut física i psíquica; i les dirigides a la prevenció, tractament i/o reinserció en problemàtiques vinculades a les conductes addictives.
En les iniciatives de promoció de l'envelliment actiu, s'emmarquen programes d'activitats per a la prevenció de la dependència i promoció de l'autonomia personal; i el manteniment de serveis d'atenció a patologies associades a l'envelliment. Les iniciatives de conciliació familiar, educació i infància responen a programes de prevenció i intervenció en els àmbits de la infància i l'adolescència; i a projectes que promouen accions per a facilitar la conciliació de la vida laboral, personal i familiar especialment en famílies en situació de vulnerabilitat. Finalment, dins de les activitats socials (atenció necessitats bàsiques d'inserció sociolaboral i social, voluntariat i formació en l'àmbit de benestar social, s'inclouen iniciatives relatives a la cobertura de necessitats bàsiques i situacions d'urgència social; iniciatives en matèria d'inserció sociolaboral i d'integració social, de població en risc d'exclusió social, de població immigrant i de minories ètniques, preferentment en entorns rurals; la promoció de la solidaritat i el voluntariat social en temàtiques vinculades al Benestar Social; accions de formació, innovació i investigació en l'àmbit del Benestar Social.
La diputada responsable de l'àrea, Marisa Torlà, ha explicat que “cada entitat prestadora de serveis socials podrà presentar a la present convocatòria un únic projecte a subvencionar, no sent subvencionables aquells que, directament o indirectament, siguen ja finançats per la Diputació de Castelló”. La diputada provincial ha afegit que “la quantia de la subvenció no podrà superar el 100% dels gastos subvencionables de l'activitat, sent la subvenció màxima per beneficiari de 20.000 euros”.
Les subvencions destinades a entitats sectorials de la província per al manteniment i desenvolupament de projectes de Benestar Social, formen part de les accions plasmades en l'eix d'actuació del pressupost 2025 que, sota el nom de cuidar a les persones, està dissenyat per a crear una base sòlida de benestar i progrés en la vida de les persones i té l'objectiu de generar igualtat real, efectiva i solucions, prioritzant el suport a les persones, col·lectius i associacions més necessitades de la província.