Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació incorpora la participació de la ciutadania per a continuar avançant en les seues polítiques públiques

La Diputació incorpora la participació de la ciutadania per a continuar avançant en les seues polítiques públiques
28 de Novembre de 2023

La Diputació acull la primera sessió del Consell Provincial de Governança Participativa.

La Diputació de Castelló avança en la seua aposta per la participació ciutadana i la transparència amb la celebració en la vesprada d'este dimarts de la sessió del Consell Provincial de Governança Participativa. Es tracta de la primera sessió de la nova etapa de govern, que ha presidit la diputada de Participació i Transparència, María Tormo.

 

La presidenta del Consell, María Tormo, ha destacat que “la finalitat principal d'este òrgan és la de mantindre una conversa constant i fluida amb els ciutadans dels diferents pobles i comarques de Castelló, escoltant les seues peticions i fonamentant les decisions que es prenguen en este òrgan tenint en compte les seues preferències i facilitant la col·laboració amb els funcionaris en el desenvolupament dels serveis que prestem des de la Diputació, de manera oberta i transparent”.

 

El Consell Provincial de Governança Participativa és el principal instrument de què disposa la Diputació de Castelló per a integrar l'aportació de la societat civil en les seues polítiques públiques.

 

Durant els últims anys, el Consell de Governança ha treballat conjuntament amb la societat civil organitzada i també de manera individual, en el disseny de processos per a la promoció del turisme i l'esport a la nostra província, lluita contra el despoblament de les nostres zones rurals i, mes recentment, en l'elaboració d'una metodologia d'aplicació experimental en l'àmbit públic per a l'avaluació i millora dels serveis que prestem les administracions públiques, coneguda popularment com “El Client Misteriós”, que ha rebut el reconeixement de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; i ha sigut avalada per la Societat Espanyola d'Avaluació de Polítiques Públiques.

 

I seguint amb l'avanç en polítiques participatives, en esta sessió inaugural de la nova legislatura, el Consell ha donat el vistiplau a la celebració d'un taller sobre nous reptes i nous desafiaments de la participació ciutadana en l'àmbit local. Esta jornada se celebrarà el pròxim 14 de desembre, dijous, i va dirigida a membres del Consell i responsables de l'àrea de la participació ciutadana de municipis.

 

El Consell de Governança Participativa de la Diputació el conformen 20 persones entre la presidència, els diferents grups polítics de la Diputació, representants de la Cimera d'Alcaldes de la província, federacions veïnals, entitats ciutadanes, associacions i associacions de dones.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador