Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació secundarà amb 50.000 euros el Campionat d'Europa de Salvament i Socorrisme que portarà 500 persones al setembre a Castelló

La Diputació secundarà amb 50.000 euros el Campionat d'Europa de Salvament i Socorrisme que portarà 500 persones al setembre a Castelló
28 de Juny de 2021

El president José Martí considera que és una "boníssima notícia" per al sector de l'hostaleria i espera que els qui ens visitin actuïn com a "missatgers i ambaixadors de la província"

La Diputació de Castelló secundarà amb 50.000 euros la celebració a Castelló del Campionat d'Europa de Salvament i Socorrisme per Nacions júnior i absolut entre els dies 12 i el 18 de setembre. Es tracta d'una competició que reunirà quinze seleccions nacionals absolutes i deu júnior que es desenvoluparà a la piscina olímpica i a la platja del Gurugú de la capital de la Plana, i que suposarà l'estada a la província durant aquests dies d'al voltant de 500 persones, dels que 300 seran participants.

És una disciplina en la qual les seleccions es composen d'un màxim de sis homes i sis dones, garantint així la participació igualitària, un esport que salva vides i que promou i irradia valors com el de companyerisme i la solidaritat, que es desenvolupa tant en piscines com en la mar. Per a la seua pràctica es requereix una òptima preparació física, força, resistència, velocitat, habilitats individuals i capacitat de treball en equip i per a seguir una bona estratègia.

En aquests moments la previsió de participació amb la qual es treballa és de quinze països: Albània, Alemanya, Bèlgica, França, Hongria, Itàlia, Irlanda, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, la República Txeca, Suècia, Suïssa i Espanya.

En opinió del president de la Diputació, José Martí, la celebració d'aquest campionat a Castelló constitueix una "boníssima notícia" perquè "la ciutadania està àvida que passen coses, coses en positiu, després de tants mesos de restriccions amb la pandèmia", que a més, "generaran un retorn important, sobretot en sectors com el de l'hostaleria, al qual tan durament ha assotat la crisi originada per la Covid-19". En aquest sentit, confia que els esportistes i els seus acompanyants es convertisquen en "missatgers de la nostra hospitalitat, en ambaixadors de la província de Castelló, de les seues platges i, si pogués ser, del seu impressionant interior, en el qual brillen amb llum pròpia el patrimoni natural, cultural i gastronòmic vinculat a la marca Castelló Ruta de Sabor, que impulsa la Diputació".

Labor social

En la presentació també ha participat el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, qui ha destacat que el Salvament i el Socorrisme "és un esport que cada vegada té més acceptació a nivell mundial i es practica en més països", amb el qual, a més, "es realitza una gran labor social, perquè ajuda a posar de manifest la importància que té nadar amb seguretat, ja que del que es tracta és de salvar vides".

Èxit per a Castelló

Per part seua, la presidenta de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, Isabel García Sanz, ha assenyalat que "l'Europeu de Castelló serà l'eix del salvament i socorrisme mundial, no sols per la concentració dels equips nacionals europeus, entre els quals es troben els més destacats del panorama internacional, sinó perquè tota l'atenció global d'aquest esport està centrada en la que és la primera convocatòria de seleccions després de la fase àlgida de la Covid-19, i l'única fins al Mundial de l'any pròxim". Ha afegit que "la nostra federació està obstinada en en què l'Europeu de Castelló siga un èxit i servisca per a projectar mundialment una imatge excepcional d'aquesta terra i, per tant, del conjunt del nostre país".

Jocs Olímpics

El president del Comitè Olímpic Espanyol també ha tingut unes paraules per a les i els esportistes de la província de Castelló que participaran en els Jocs Olímpics de Tòquio, als quals ha desitjat molta sort i sobre els que ha manifestat que "no tinc cap dubte que alguna o algun d'ells obtindrà un gran èxit per a Castelló i per a Espanya".

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador