Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació buscarà blindar les curses de BTT comptant amb tots els organitzadors: «Són compatibles amb el medi ambient»

La Diputació buscarà blindar les curses de BTT comptant amb tots els organitzadors: «Són compatibles amb el medi ambient»
28 d'Abril de 2021

La diputada d’Esports, Tania Baños, citarà a totes les empreses promotores per a consensuar una fórmula de diàleg amb les institucions competents que permitisquen mantindre «aquest estil de vida per als castellonencs»

L’àrea d’Esports de la Diputació de Castelló obrirà  una ronda de contactes amb les empreses promotores de les curses de bicicleta de muntanya que se celebren a la província «per a buscar, de forma conjunta, una fórmula de diàleg amb les administracions competents en matèria de mobilitat i medi ambient per a blindar les proves i la pràctica de senderisme en el nostre entorn».

Així s’ha expressat la diputada Tania Baños hui mateix en el que ha estat un missatge de suport «ampli i permanent de la Diputació» a la realització de carreres de BTT a Castelló.

Baños s’ha posicionat a favor de trobar un consens que esdevinga en la flexibilització de les normatives de pas de bicicletes i persones per espais naturals. «Hem de buscar un equilibri en les lleis perquè veiem compatible la celebració de les curses amb el respecte el medi ambient». En els pròxims dies es contactarà amb cadascun dels organitzadors per a concertar la cita.

Per a la responsable provincial d’Esports, «les competicions de ‘mountain bike’ no només suposen una font important de creixement per als pobles d’interior, ja que són moltes les persones que, mesos abans de la competició, es desplacen a les localitats per a entrenar-se, sinó que també contribueixen a mantindre els camins i senders nets i segurs».

UN ESTIL DE VIDA

«El ciclisme i el senderisme són dos estils de vida que caracteritzen la nostra província, de fet, no m’equivocaria si afirmara que són dos de les pràctiques esportives més esteses a Castelló». Per això «no es pot vetar perquè sí l’accés a certs punts. Les nostres muntanyes són patrimoni de totes i tots i no podem permetre’ns el luxe de que es negue el nostre dret a poder gaudir de fer l’esport que més ens agrada envoltats de naturalesa. «Al fi i al cap, són els màxims interessats en que estiga en les millors condicions».

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador