Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló destinarà 5,1 milions d'euros en esport per a multiplicar per 7 la inversió en la base respecte a 2019 i el retorn de la Volta a Espanya

La Diputació de Castelló destinarà 5,1 milions d'euros en esport per a multiplicar per 7 la inversió en la base respecte a 2019 i el retorn de la Volta a Espanya
Foto d'arxiu.
2 de Gener de 2023

El president José Martí i la diputada Tania Baños expliquen que l'acció de l'àrea està orientada a fomentar la pràctica de l'esport en tot el territori, també en les zones d'interior, i a la promoció turística de la província

La Diputació de Castelló destinarà a l'esport 5.186.431 euros en els seus pressupostos #MésCastelló per a 2023 consolidant l'aposta de la institució pels clubs de l'esport base i la promoció turística de la província amb els grans esdeveniments habituals, als quals en el present exercici, una vegada superades les restriccions i urgències de la pandèmia, se sumarà la Vuelta Ciclista a España.

Així ho ha explicitat el president de la Diputació, José Martí, qui ha destacat «la decidida aposta per la base de la diputada provincial d'Esports, Tania Baños, que des de 2019 ha multiplicat per set aquesta partida en nom de la generalització de la pràctica de l'esport entre joves i escolars en el conjunt de la província». En aquest sentit, ha incidit en què amb caràcter general s'han pressupostat 600.000 euros per als clubs de l'esport base en tota mena de modalitats esportives, quantitat a la qual cal sumar altres 100.000 euros perquè els qui viuen en poblacions de menys de tres mil habitants també puguen entrenar i competir. «Una xifra de 700.000 euros que contrasta amb el que s'invertia en l'esport base en 2019 quan arribem a la Diputació, quan la xifra era de tan sols 100.000 euros».

Igualtat d'oportunitats

Sobre aquest tema, la diputada d'Esports, Tania Baños, ha aclarit que l'administració anterior «no és que invertira molt poc en l'esport base, és que, a més, impedia la igualtat d'oportunitats, ja que havent-hi un termini de presentació d'instàncies, les subvencions s'assignaven segons l'ordre de presentació de les sol·licituds i fins a esgotar la partida existent».

Promoció turística

D'altra banda, la Diputació de Castelló continua la seua aposta promocional a escala nacional i internacional a través de la celebració de grans esdeveniments esportius, entre els quals destaca enguany el retorn de la Vuelta Ciclista a España al territori de la província de Castelló. A més de la gran ronda, el territori provincial tornarà a ser l'escenari, entre altres, de proves com la Penyagolosa Trail, la Mediterranean Epic, la Mediterranean Xtrem, la Marató de Castelló o la Volta a la Comunitat Valenciana.

La Vuelta a España

Segons Martí, «el retorn de la Vuelta a España es produeix una vegada superades les restriccions sanitàries imposades durant la pandèmia i les conseqüències que aquesta va originar sobre diversos sectors per als quals de manera excepcional la institució va haver d'arbitrar ajudes de suport i protecció».

Per part seua, la diputada d'Esports, Tania Baños, ha assenyalat que l'aposta per les grans proves esportives «suposa una inversió molt rendible per a la província de Castelló, que genera un gran retorn econòmic, tant durant els dies de competició, perquè porten fins a la província a un nombre important de persones, com per la repercussió publicitària que comporta». En aquest sentit, ha finalitzat dient que «la Vuelta arriba a tota Europa i els 140.000 euros invertits en ella resulten molt rendibles ja que aquest tipus de proves representen un excepcional aparador per a la promoció televisiva mundial».

Lluitar contra la despoblació

El president José Martí recorda que «la promoció de la província de Castelló a través de l'esport guarda coherència la la línia estratègica de la Diputació de Castelló d'orientar totes les seues polítiques a lluitar contra la despoblació en els municipis d'interior».

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador