Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló manté la seua aposta per la mobilitat sostenible amb la col·laboració en la X edició del Eco Rallye Renomar

La Diputació de Castelló manté la seua aposta per la mobilitat sostenible amb la col·laboració en la X edició del Eco Rallye Renomar
28 de Febrer de 2023

La competició tindrà lloc del 3 al 5 de març i participaran 48 equips de 12 nacionalitats diferents

La Diputació de Castelló manté la seua aposta per la promoció de la mobilitat sostenible a través de l'esport i ho fa amb la col·laboració en la X edició del Eco Rallye Renomar de la Comunitat Valenciana, que es disputarà els dies 3, 4 i 5 de març i recorrerà més de 500 quilòmetres de la província, passant per 40 municipis. Castelló serà el centre d'operacions i Onda i Orpesa seran ciutats satèl·lits de la prova.

La prova ha sigut presentada hui en un acte al qual han assistit la diputada d'Esports, Tania Baños; el president organitzador del Eco Rallye, Fernando Lobón; el pilot vinarossenc José Manuel Pérez; el director d'actius de Renomar, Eloy Tantos; el regidor de l'Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes; l'alcaldessa i vicealcaldessa d'Orpesa, Araceli de Moya i María Jiménez, respectivament; el regidor de l'Ajuntament d'Onda, José Vicente Iserte; el secretari de PortCastelló, Ramón Balaguer; el director d'El Corte Inglés, José María Pereda; la responsable d’Orenes Gran Casino Castelló, Pilar Martínez; i el director de Renault Autersa Castelló Jorge Gascó.

Baños ha destacat que aquesta prova “és un clar exemple de com fomentar les activitats esportives sostenibles a la nostra província”, i ha afegit que “els mecanismes que es desenvolupen en aquesta prova puguen ser en un futur els nostres mecanismes de vida a l'hora de desplaçar-nos en el dia a dia, valorant les energies renovables i l'oportunitat que ens donen per a canviar el nostre model i fer-lo sostenible”.


 

Referent nacional i internacional

Aquesta desena edició ha superat totes les expectatives i comptarà amb un total de 48 equips de 12 nacionalitats diferents que correran en aquesta prova castellonenca referent i puntuable tant per al campionat internacional FIA ecoRallye Cup com per al Campionat d'Espanya d'Energies Alternatives. Una prova que es caracteritza per ser l'única competició automobilística del món en la qual els vehicles arranquen impulsats per energies cent per cent renovables.

Baños ha recalcat que aquest esdeveniment “recorrerà més de 500 quilòmetres de les nostres comarques durant tres dies, la qual cosa suposa una oportunitat perfecta perquè tant participants com espectadors nacionals i internacionals puguen conéixer els meravellosos llocs i paisatges que ens ofereix Castelló”.

Per la seua part, Lobón ha destacat que aquesta prova "ha anat creixent de manera notable fins a situar-se com una de les proves de referència en el campionat nacional i internacional, tant a nivell esportiu com organitzatiu". Finalment, el pilot vinarossenc José Manuel Pérez ha assenyalat que "és un plaer estrenar el títol en la prova de casa que és, sens dubte, el millor Eco rallye nacional".

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador