Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló organitza unes jornades contra la LGTB-fòbia en l'esport

La Diputació de Castelló organitza unes jornades contra la LGTB-fòbia en l'esport
La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, i el periodista Josemola.
14 de Febrer de 2023

La vicepresidenta Patricia Puerta destaca la necessitat de “combatre els discursos d'odi” i “treballar per una societat lliure i igualitària, també en l'esport”

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, juntament amb el periodista Josemola, han presentat les jornades ‘Castelló, una província unida contra la LGTB-fòbia en l'esport’ organitzades per la Diputació de Castelló amb motiu del Dia Internacional Contra la LGTB-fòbia en l'Esport, el 19 de febrer. Puerta ha explicat que es tracta d'una jornada de sensibilització dirigida a esportistes i clubs de la província que sorgeix “davant la necessitat de combatre els discursos d'odi i treballar per una societat lliure i igualitària, també en l'esport”.

El programa d'activitats es divideix en dos dies. El dimarts 21 de febrer tindrà lloc la sessió divulgativa contra la LGTB-fòbia a la Casa de la Mar de Castelló que serà inaugurada per la diputada d'Esports, Tania Baños, a les 18.00 hores. A les 18.15 hores hi haurà una entrevista i col·loqui amb el jugador de waterpolo Víctor Gutiérrez qui presentarà el seu llibre ‘Pelota amarilla, bandera arcoiris’. Estarà conduït i moderat per Josemola, periodista i podcaster en Shangay.

A les 19.00 hores tindrà lloc una taula redona sobre l'esport i la diversitat a la província de Castelló en la qual participaran la divulgadora LGTBI, activista i exfutbolista professional, Valentina Berr; la psicòloga especialitzada en psicologia afirmativa LGTBI i tècnica del programa de diversitat afectiu-sexual i de gènere (UJIpride) de la Universitat Jaume I de Castelló, Naiara Martínez López; l'entrenador primer Club de Taekwondo LGTBI federat del món, Damián López; i el vicepresident del Club d'Atletisme Running Castelló i Coordinador de la Marató bp Castelló, Juanma Medina. Tancarà l'acte la diputada d'Esports, Tania Baños.

El segon dia de la jornada serà el diumenge 26 de febrer en la Marató bp Castelló on hi haurà un punt ‘Quilòmetre Arc de Sant Martí’ amb animació i cartelleria amb missatges que visibilitzen la comunitat LGTBIQ+, vinculant els valors de l'esport a la llibertat i la igualtat.

El punt comptarà amb retolació, un set de DJ i la participació de ‘drags queen’ que amenitzaran el pas de les i els corredors. Cal assenyalar que la Marató bp Castelló serà la primera marató en comptar amb ‘Quilòmetre Arc de Sant Martí’. Referent a això, Josemola ha destacat que Castelló siga una província “pionera en aquesta lluita i a conquistar espais per a fer-los segurs”.

Totes les activitats comptaran amb l'organització de Comunicació Respira.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador