Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló promociona l'edició amb major participació de la història del TriXilxes

La Diputació de Castelló promociona l'edició amb major participació de la història del TriXilxes
4 de Maig de 2022

La diputada d'Esports, Tania Baños, ha presentat en el Palau Provincial la setena edició del triatló sense ‘drafting’, que tindrà lloc el diumenge 8 de maig amb més de 550 participants

La Diputació de Castelló ha presentat en el Palau Provincial la setena edició de la TriXilxes, una prova de triatló sense drafting de gran prestigi nacional organitzada per TriLaVall que ha batut el seu rècord de participació, ja que més de 550 participants es donaran cita diumenge que ve 8 de maig. La diputada d'Esports, Tania Baños, ha assistit a l'acte juntament amb el director de la carrera, Vicente Marqués, i l'alcalde de Xilxes, José Martínez.

Durant la presentació, la titular de l'àrea d'Esports ha manifestat que per a la Diputació ‘’és un vertader plaer comptar amb persones i organitzacions que treballen intensament per a realitzar aquest tipus de proves on es veu reflectit el seu bon fer amb aquest rècord absolut de participació’’. A més, també s'ha superat la inscripció de persones procedents de fora de la província, que ascendeix al 86%, cosa que ‘’suposa la consolidació a nivell nacional d'aquesta prova que reuneix els millors atletes del nostre país’’.

En aquesta setena edició, TriXilxes continuarà amb el format introduït en la seua última edició. Els 550 triatletes afrontaran 1.500 metres de natació en manera travessia des de la Platja del Cirerer fins a la Platja dels Cases, seguits de 60 quilòmetres de ciclisme sense ‘drafting’ en un rapidíssim circuit a dues voltes i acabaran amb 15 quilòmetres de carrera a peu que principalment transcorreran pel passeig marítim i carrers de la Platja de Xilxes.

Activitats complementàries

A més d'aquesta exigent prova, l'organització de l'esdeveniment ha preparat una important varietat d'activitats com ara zona de ‘foodtrucks’ i zona infantil amb inflables, que podran gaudir triatletes, acompanyants i públic en general, tant durant la jornada prèvia del dissabte, com el diumenge dia de competició. Sobre aquest tema, Baños ha destacat la importància de ‘’crear sinergies entre el propi esdeveniment esportiu i les activitats complementàries que es realitzen entorn a ell, ja que augmenten l'atractiu turístic i esportiu de la comarca de la Plana Baixa i de Xilxes’’.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador