Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació presenta l'edició de la Infinitri Half Triathlon Peníscola amb més dones de la seua història

La Diputació presenta l'edició de la Infinitri Half Triathlon Peníscola amb més dones de la seua història
26 d'Abril de 2022

La diputada d'Esports, Tania Baños, remarca la importància de la prova com a vector de desenvolupament turístic i esportiu per a la província

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí al pati de l’Espai Cultural Obert Les Aules la desena edició de la Infinitri Half Triathlon Peníscola. La prestigiosa prova triatlètica celebrarà el seu desé aniversari polvoritzant tots els seus rècords. És el cas de la participació, amb més de 1.110 participants provinents de tots els racons del món. Les proves es desenvoluparan del 29 d'abril a l'1 de maig.

En la presentació de l'esdeveniment, impulsat per la corporació provincial, han estat presents el director d’Infinitri Sports, Manu García; el director de comunicació de la Fundació Trinidad Alfonso, Julián Lafuente; i la diputada d'Esports, Tania Baños, qui ha definit que “la força d'aquesta competició proporciona a la nostra província un important salt de qualitat a nivell esportiu, turístic i sostenible’’.

Baños ha assenyalat que en aquesta edició també s'ha superat el rècord de participació femenina, situant-se en un percentatge de participació superior al 10 per cent. Sobre aquest tema, la titular de l'àrea d'Esports ha manifestat el seu reconeixement a la gestió del triatló, “especialment pel compromís social d'igualtat que mostra l'organització, equiparant els premis i demostrant que les dones també competeixen en proves d'alt nivell”. A més a més, ha volgut destacar el compromís de la Diputació de Castelló amb l'esport a la província, amb una línia d'ajudes que ha augmentat el seu pressupost en 100.000 euros. En total es destinaran 900.000 euros perquè entitats, clubs i organitzacions privades puguen realitzar esdeveniments esportius a la província.

Fira del Corredor i activitats complementàries

Des del 29 d'abril fins a l'1 de maig, tant participants com persones aficionades podran trobar en la fira del corredor una àmplia exposició de productes de diferents empreses relacionades amb el món de l'esport. A més, l'organització ha realitzat per a aquesta desena edició Infinitri Kids, una carrera infantil que es realitzarà el dissabte 30 d'abril i l'objectiu del qual és acostar l'esport als més xicotets, introduint hàbits de vida saludable en lluita amb el gran problema que suposa l'obesitat infantil.

Recorregut de la competició

La prova comença amb un segment de natació de 1.900 metres on l'eixida i la meta d'aquest estan en platges diferents de Peníscola. El recorregut envolta el barri antic de la localitat. Seguidament, les persones participants realitzaran un exigent circuit ciclista de 90km per l'interior de la comarca passant per les localitats de Càlig, Cervera i Sant Jordi. Finalitzaran amb una carrera a peu de 21km, començant des del passeig marítim de la platja Nord i passant de nou per la platja Sud, de camí al parc natural de la Serra d’Irta.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador