La presidenta de la Diputació Provincial participa en la primera edició de la prova ciclista impulsada per la institució provincial que ha reunit els millors ciclistes i equips de tot el món en l'arrancada de la temporada.
Amb el Gran Premi Castelló - Ruta de la Ceràmica ressaltem l'excel·lència de la ceràmica, impulsem el nostre escenari esportiu i apostem per la desestacionalització”. Així s'ha expressat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló durant la prova ciclista que s'ha disputat hui i que ha reunit els millors ciclistes i equips de tot el món en l'arrancada de la temporada.
La prova ciclista internacional, de categoria 1.1, impulsada per la Diputació de Castelló, s'ha iniciat este diumenge a les 12.50 hores des del Passeig Ribalta de Castelló. Abans, a l'entorn del Passeig Morella i el Parc Ribalta han estat tots els equips participants que han pogut compartir amb els seus aficionats els minuts previs a l'inici de la competició.
A les 11.30 hores s'ha iniciat la presentació d'equips i, després de conéixer als 18 equips i més de 120 ciclistes, s'ha donat el tret d'eixida a les 12.50 hores de forma neutralitzada. Uns minuts abans, totes les autoritats amb Marta Barrachina, presidenta de la Diputació de Castelló al capdavant, i al costat del director de l'organització José Cabedo, han realitzat el protocol·lari tall de cinta.
La màxima representant de la institució provincial ha posat en valor esta prova ciclista “i hui és un dia important per a l'esport de la província ja que amb el GP Castelló – Ruta de la Ceràmica la nostra província es posiciona en l'inici del calendari mundial, es convertix en l'epicentre del ciclisme i mostra en majúscules el nostre escenari esportiu”. “Hem fet un salt al ciclisme professional i això és imparable”, ha incidit Marta Barrachina.
La presidenta del Govern Provincial ha afegit que la prova esportiva reflectix perfectament els interessos de la província, “destacant la gran fusió entre ceràmica i atractius turístics”.
Quant al desenvolupament de la prova, esta primera edició, amb eixida a Castelló i meta en el Museu del Taulell d'Onda, ha recorregut 14 termes municipals passant per Borriol, la Pobla Tornesa, Cabanes, Benlloch, Serra d'en Galceran, Vall d'Alba, Vilafamés, Sant Joan de Moró, l'Alcora, Ribesalbes, Suera i Tales. “Un total de 176,9 quilòmetres que els ciclistes han recorregut per tota la nostra província i que ha permés mostrar el gran potencial de la nostra província a tots els nivells”, ha finalitzat la presidenta de la Diputació de Castelló.
L'eixida real s'ha donat enfront de l'Auditori, en direcció a la urbanització La Coma. En el quilòmetre 7 s'ha ascendit l'Alt de la Coma, puntuable per al premi de la muntanya i que ha permés formar-se la fugida de la jornada abans d'arribar a Borriol.
Els valents que s'han avançat a l'escamot principal han seguit fins a Cabanes i han travessat Vall d'Alba en una primera ocasió en el quilòmetre 33'6 per a disputar la Meta Volant, i de nou en el quilòmetre 80'2 per a la segona Meta Volant. Entremig, han ascendit l'Alt Sierra Engarcerán (km 55) de segona categoria.
La competició s'ha dirigit llavors a Sant Joan de Moró per a la tercera Meta Volant (km 105) i després de travessar l'Alcora s'ha dirigit a l'embassament de Ribesalbes, una zona molt curvada i que ha vist a l'escamot principal començar a reduir diferències.
Després de solcar gran part de la indústria del taulell de Castelló, els ciclistes han arribat a Onda en una primera ocasió en el quilòmetre 157, a tan sols 20 quilòmetres de l'arribada. Als ciclistes els restava després d'eixe primer pas per Onda la pujada al Collado d'Ayódar (2a categoria) que s'ha coronat restant 5 quilòmetres per a la meta. Tot el picant i l'emoció final en el vertiginós descens que ha dirigit a l'escamot al Museu del Taulell d'Onda per a disputar un reduït esprint. Els corredors han afrontat una rampa final de 250 metres al 12% de pendent mitjà fins a aconseguir la meta d'esta primera edició del Gran Premi Castelló – Ruta de la Ceràmica.