Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Tania Baños destaca que la volta de ‘Marató bp Castelló’ i ‘10K FACSA Castelló’ contribueix a la recuperació emocional de la societat

Tania Baños destaca que la volta de ‘Marató bp Castelló’ i ‘10K FACSA Castelló’ contribueix a la recuperació emocional de la societat
22 de Febrer de 2022

La diputada provincial d'Esports incideix en l'èxit d'inscripcions i felicita l'organització “per aconseguir que en temps de pandèmia la gent no s'haja oblidat d'aquestes meravelloses proves”

El Saló de Recepcions de la Diputació Provincial de Castelló ha acollit hui la presentació oficial de les carreres ‘Marató bp Castelló’ i ‘10K FACSA Castelló’, que se celebraran diumenge que ve 27 de febrer. A l'acte, presidit per la diputada provincial d'Esports, Tania Baños, i conduït per la periodista Yolanda Peris, han acudit els coorganitzadors de la carrera, Josep Soldevila i Juanma Medina, president i vicepresident del Club d’Atletisme Running Castelló i Omar Braina, president del Patronat d'Esports i regidor d'Esports de l'Ajuntament de Castelló. També ha participat el director territorial de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Alfred Remolar, així com patrocinadors i col·laboradors de la competició, entre els quals es troben les empreses bp i FACSA, que posen nom a les proves.

La diputada provincial d'Esports, Tania Baños, ha assenyalat que “hem viscut mesos complicats en els quals s'ha atacat el que més estimàvem: trobar-nos i fer esport”, però la marató i el club running “s'han sabut adaptar per a complir l'objectiu, que la gent no s'oblidara que aquestes meravelloses proves es fan ací a Castelló ciutat, amb gran èxit d'inscripcions”.

També ha incidit en què “més enllà del tema esportiu està la recuperació emocional, poder tornar a fer les coses que ens proporcionen felicitat i organitzar esdeveniments com aquesta gran competició que tenim a la província”.

La diputada ha finalitzat dient que “per a la Diputació és un plaer col·laborar amb aquestes proves que atrauen a moltes persones i associacions, que gaudeixen participant o animant als corredors”.

Els circuits

L'organització ha presentat en primer lloc els circuits oficials de totes dues proves, que han patit lleugeres modificacions respecte a l'edició de 2020, a causa de les obres que s'estan realitzant en l'Avinguda Mare de Déu de Lledó. En el cas de la marató, a més, s'amplia la zona de pas pel Grau de Castelló, i pel que fa a la 10K s'eliminen els girs bruscos per a aconseguir un circuit més ràpid.

‘Marató bp Castelló’ ha presentat en l'acte els dorsals i la samarreta oficial de les proves, models del seu patrocinador tècnic Joma. A més, s'ha fet esment dels atletes tant dels 42k, com dels 10k, entre els quals destaca Yalemzerf Yehualaw, l'etíop, els assoliments esportius de la qual la situen com a candidata a batre el rècord del món en 10k.

Expo-Marató, la fira del corredor

En la trobada també s'han desgranat les activitats que compondran la Expo-Marató, que es desenvoluparà en La Pèrgola el pròxim 26 de febrer, com a avantsala de la carrera, en un horari de 10.00 a 14.30 i de 15.30 a 20.00. Els corredors i corredores podran recollir allí els seus dorsals, borses del corredor i els seus xips, obligatoris per a córrer i que tenen un vessant solidari ja que, els 5€ de lloguer poden donar-se, si així ho desitja el participant, a una de les tres ONG col·laboradores en aquesta edició: AFA Castelló, Youcanyolé i Mans Unides. A més d'expositors de les diferents marques patrocinadores i col·laboradores de Marató, també hi ha propostes que conjuminen esport i oci, com el Breakfast Run, un entrenament suau guiat per Chema Martínez i seguit d'un desdejuni grupal; la Marató Infantil Salera, que comptarà amb 500 xiquets i xiquetes i la xarrada “Que l'esclerosi múltiple no et pare. Les 3 claus: salut mental, nutrició i esport”.

L'equip de ‘Marató bp Castelló’ ha recordat que, enguany, tornarà a haver-hi animació als carrers amb 21 agrupacions confirmades i repartides entre els 42 quilòmetres de la marató, entre les quals es troben batukadas, dolçainers, grups de ball, bombos, gaiates i colles. Una activitat que, sens dubte, recupera l'essència de les carreres i la calor del públic castellonenc. Hi ha hagut temps també per a agrair als voluntaris de l'esdeveniment, que enguany freguen les 1.000 persones, la seua inestimable contribució en l'èxit del projecte, al costat dels patrocinadors i col·laboradors de la prova.

‘Marató bp Castelló’ i ‘10K FACSA Castelló’ està organitzats pel Club d’Atletisme Running Castelló i el Patronat d'Esports de l'Ajuntament de Castelló. Enguany, la marató celebra la seua XII edició, IX en el cas de la carrera de 10k.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador