Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Tania Baños presenta el Rogaine Borriol-Castelló i el Campionat Autonòmic de Sprint d'orientació

Tania Baños presenta el Rogaine Borriol-Castelló i el Campionat Autonòmic de Sprint d'orientació
6 de Febrer de 2022

Totes dues proves, que compten amb la col·laboració de l'entitat provincial, se celebraran els dies 12 i 13 de febrer

La diputada provincial d'Esports, Tania Baños, ha presentat en el seu despatx al costat d'Arturo Rodríguez, director del Club Castelló Orientació ADCON, el Rogaine Borriol-Castelló i el Campionat Autonòmic de Sprint en el nucli urbà de Borriol. Totes dues proves compten amb la col·laboració de la Diputació i es disputaran els dies 12 i 13 de febrer respectivament.

El Rogaine consisteix en una carrera d'orientació, a peu, i implica una navegació a llarga distància i la planificació de rutes per a intentar, en grups de 2 a 5 persones, obtindre la màxima puntuació després de trobar el major nombre de controls possibles, en el termini de temps establit. Per part seua, el Campionat Autonòmic de Sprint d'orientació al Castell de Borriol és una prova d'orientació urbana, individual i de curta duració pel barri antic del poble i pels seus voltants.

Durant la presentació, Baños ha manifestat que és ‘’una magnífica notícia poder comptar amb aquesta tercera edició del Rogaine a les muntanyes que comparteixen Borriol i Castelló, i del Campionat Autonòmic de Sprint en el mateix municipi, que compta amb un terreny, una flora i fauna ideals per a aquesta modalitat esportiva’’.

Sobre aquest tema, ha afirmat que per a la institució provincial ‘’és una prioritat donar suport a pràctiques esportives que respecten el nostre territori i fomenten l'estratègia i el treball en equip’’. Per a finalitzar, la diputada ha agraït al club organitzador el seu esforç i treball per a ‘’tirar avant aquesta tercera edició i el campionat autonòmic’’, i ha desitjat ‘’la major de les sorts per a totes les persones que participen en aquestes competicions’’.

La Rogaine està inclosa en el Calendari oficial de la Lliga Espanyola de Marató-Rogaine 2022; però es tracta d'una prova apta per a tots els públics, des d'atletes d'elit que busquen puntuació en la lliga nacional, a persones amants de la naturalesa que gaudeixen dels passejos per la muntanya. Igual que en el Rogaine, el Campionat Autonòmic de Sprint comptarà amb tres categories obertes a aficionats, denominades groc (infantil), taronja (adults sense experiència) i roig (adults amb una mica d'experiència).

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador