Logo de la Diputación de Castellón Logo de Deportes

Actualidad

Tania Baños ressalta el potencial del ultratrail ‘Top of the Rock’ per a donar a conéixer la província

Tania Baños ressalta el potencial del ultratrail ‘Top of the Rock’ per a donar a conéixer la província
19 d'Octubre de 2021

La diputada d'Esports ha presentat hui a Castelló la competició, que «posa a la província com a referent esportiu i dona a conéixer els meravellosos municipis que la conformen»

La província de Castelló està preparada per a acollir la tercera edició del ultratrail ‘Top of the Rock’, una carrera de 120 quilòmetres que s'ha consolidat com una de les proves per etapes de referència del calendari esportiu castellonenc. El ‘Espai Cultural Obert’ ha acollit aquest matí aquest esdeveniment que es realitzarà en tres etapes els dies 22, 23 i 24 d'octubre. La competició ha esta presentada per la diputada d'Esports, Tania Baños, i l'organitzador de la prova, Manu García.

Baños ha afirmat que aquesta prova «compta amb un dels recorreguts més atractius i bonics del país, el que sumat al seu poder mediàtic ajudarà a posicionar la província de Castelló com a referent esportiu i a donar a conéixer els meravellosos municipis de l'interior provincial».

Sobre aquest tema, l'organitzador de l'esdeveniment, Manu García, ha agraït el suport mostrat per la Diputació i ha explicat que aquesta prova «obri la porta al fet que esportistes de fora puguen gaudir corrent dels nostres increïbles pobles i paisatges».

Les etapes

‘Top of the Rock Ultra Trail’ partirà el dia 22 d'octubre de Castelló, començant per l'etapa reina de 45 quilòmetres. La segona etapa acabarà a Benassal, després d'haver recorregut 37 quilòmetres; i en l'última i definitiva etapa, es coronarà el castell de Morella després de recórrer uns altres 38 quilòmetres. A més a més, els participants gaudiran en el seu camí de poblacions com la Pobla Tornesa, de llocs emblemàtics com el Castell de Vilafamés, senderes com el GR33 o la ruta dels Molins de Vent, i d'enclavaments de gran tradició templera com Culla i Benassal, sumant entre les tres etapes 120 quilòmetres i 4.900 metres de desnivell acumulat positiu.

La temàtica de la prova vincula localitzacions medievals i senderes mil·lenàries, on els participants tenen el desafiament de partir des de la capital de la província al nivell de la mar i, a través de tres etapes, aconseguir el cim de la roca (Top of the Rock).

A part de la dificultat quant a distància i desnivell, la prova s'emmarca en el concepte de semi-autosuficiència, és a dir, el participant ha de portar una sèrie de material obligatori sempre amb si, tant de seguretat, com d'alimentació, ja que només hi ha entre 2 i 3 avituallaments per etapa i, fins a aconseguir-los, els corredors han de ser autosuficients en matèria d'hidratació i nutrició.